Bli lagt merke til med en kreativ CV

Kreativ CV
Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

Anna la ut en kreativ video-CV på YouTube, – og fikk napp. Med fare for å virke useriøs tok hun sjansen på å vise hvem hun er og brukte sine kreative evner og humor for å få napp hos potensielle arbeidsgivere.

Anna la ut kreativ video-CV

Anna tok sjansen på å legge ut en kreativ og morsom CV, og hun fikk napp hos en arbeidsgiver – og et vikariat i en mediebedrift. Les mer her.

Ofte advares man mot å være for kreativ, men enkelte ganger kan det være verdt å ta sjansen. Det går likevel en skjør grense mellom seriøs/useriøs og humoristisk/flåsete. Flere grunner til å vifte med en «vær-varsom-plakat» altså. Likevel skal du ikke være redd for å forsøke å få CV-en din til å skille seg ut litt i mengden. Når en arbeidsgiver får en diger bunke med CV-er på bordet skal det noe til å fange oppmerksomheten hans/hennes.

Det fins mange måter å stikke seg frem på – her er noen tips fra «Din Side/Jobb» og en egen blogg med kreative CV-er.  Hvis du har spesialkompetanse kan du for eksempel vise hva du kan ved å lage en CV med Flash.

Kreativ, men varsom

Bemanningsselskapet Manpower stiller seg i utgangspunktet positiv til å presentere deler av cv og søknad på en litt utradisjonell måte, dersom det skulle passe stillingen en søker. Og det finnes flere forskjellige måter å få cv-en sin til å skille seg ut i mengden.

Konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower sier at å presentere seg selv på video kan være lurt hvis man søker på en kreativ stilling eller service-stilling.  (Foto: Linda Cartridge)

DinSide har fått konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower til å sette opp en liste. Disse punktene viser hva du kan gjøre for å få cv-en til å stikke seg ut på en positivt måte. Her er Weiders fem punkter:

  1. Noen velger å presentere seg selv på video. Dette kan være lurt hvis man søker på en kreativ stilling eller service-stilling.
  2. Link til Youtube eller nettside – kan fungere hvis du har en bra presentasjon av deg selv der.
  3. Har du vunnet noen sportslige konkurranser? Oppnådd kulturelle prestasjoner? Har du hatt verv eller andre oppgaver? Fortell om disse på en måte som beskriver deg som person. Fortell hvorfor dette har preget deg som person. Si noe om hva du har lært eller hvordan du kan bruke dine erfaringer i jobbsammenheng.
  4. Ha en positiv, offensiv tone. Gi inntrykk av at du er ivrig eller har lyst til å bidra.
  5. Bilde av deg selv kan gjerne være med i cv-en, men husk å bruke et godt og profesjonelt bilde.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.