LinkedIn – CV og visittkort

Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

LinkedIn har raskt blitt et viktig verktøy for å markedsføre seg mot potensielle arbeidsgivere og holde kontakten med ditt nettverk. Mange av oss har brukt sosiale nettverk i årevis, men på LinkedIn er det litt andre regler som gjelder enn på Facebook. Det er viktig å bruke verktøyet på riktig måte dersom det skal kunne hjelpe deg i jobbsøkingen.

Les også om «7 vanlige feil på LinkedIn«.

LinkedIn – både CV og søknad

LinkedIn er et sosialt nettverk som ble lansert i 2003. Nettverket har 350 millioner registrerte brukere fra over 200 land og territorier. Nettverket brukes til å samle profesjonelle kontakter og forretningsforbindelser, til utlysing av ledige stillinger og benyttes av brukere til å finne jobber. Profesjonelle rekrutterere representerer en større del av de betalende kundene, mens hoveddelen av brukerne er ikke-betalende. I Norge er det 1,1 millioner medlemmer. På LinkedIn lager du deg en profilside som kan inneholde alt fra arbeidserfaring og utdanning, til liste over ferdigheter og prosjekter du har vært med på.

LinkedIn lar brukere opprette profiler bestående av omtrentlig den informasjonen det er vanlig å inkludere i en CV, slik som utdannelse, jobberfaring, nåværende jobb og organisasjonsmedlemskap, samt bilde og status. Brukerne kan invitere hverandre til å bli kontakter og må da oppgi hvor de kjenner hverandre fra. På bakgrunn av dette dannes nettverk hvor en bruker er i nettverket til kontakter tre ledd unna. Altså bruker → brukerens venner → brukerens venners venner → brukerens venners venners venner. Innenfor nettverket kan man be om introduksjoner, for dem utenfor nettverket ditt kan du kjøpe introduksjon. Når du oppretter en bruker linkes du til organisasjoner du oppgir i CV-en din, disse organisasjonene har også profiler som kan redigeres og utforskes. Linkedin har også funksjonalitet for jobbutlysning og spørsmål og svar, i tillegg kan brukere anbefale hverandre.

  • Det er rapportert at LinkedIn benyttes av firmaer som rekrutteringskanal. 
  • Linkedin tilbyr brukerne mulighet for å oppgradere kontoen for ytterligere funksjonalitet, de tre oppgraderte kontotypene er Business, Business Plus og Pro.
  • LinkedIn følger EU-regler rundt sikkerhet og personvern. Tjenesten blir ofte sett på som det profesjonelle svaret på Facebook.

Tips til hvordan du lager deg en god LinkedIn-profil

Unngå disse tabbene i din LinkedIn-profil

 

LinkedIn Logo

Utdrag av artikkel hos Cappa: 

Hvorfor LinkedIn?

Visste du at mange stillinger aldri blir utlyst? Mange stillinger går internt, men mange blir også besatt ved hjelp av rekrutteringsselskaper, hvor søket etter den perfekte kandidaten foregår blant annet gjennom LinkedIn. LinkedIn er i dag den største CV-basen online og benyttes daglig til å knytte kontakter mellom mennesker verden over.

Digitalt visittkort

LinkedIn er ikke bare for deg som søker jobb, men er først og fremst et sted for å skape kontakter og synliggjøre seg selv. Visittkort er snart passé og LinkedIn er den nye måten man enkelt kan holde kontakten med sitt profesjonelle nettverk på. Enten du er student, jobbsøker eller trives godt der du er i dag, så anbefaler vi deg å opprette en profil.

Vi i rekrutteringsbransjen bruker denne kanalen stadig oftere for å finne frem til potensielle kandidater. For å vite om du kan være riktig kandidat for jobben må jeg som rekrutterer vite noe om deg. Hvor har du jobbet, hva har arbeidsoppgavene dine bestått av, og hvilke resultater har du oppnådd. På LinkedIn gjelder samme regel som ved den tradisjonelle Cven, hold profilen din oppdatert.

Begynn med en kort intro eller et sammendrag av deg selv, hva er det første du vil at folk skal vite om deg. Denne korte teksten som kommer øverst på profilen din bør inneholde ditt kompetanse- og interessefelt og andre opplysninger folk kan ha interesse av.

Oppgi alle ansettelsesforhold av betydning, husk å oppgi ansettelsesperioden både med måned og årstall. Hva har arbeidsoppgavene dine vært? Titler i dag kan være så mangt, og sier ofte lite om hva dine faktiske arbeidsoppgaver har bestått av. Hva har vært ditt ansvarsområde, og dine daglige oppgaver i de ulike ansettelsesforholdene? Hvilke kompetansefelt vil du kunne bidra ved i en eventuell ny jobb.

Det samme gjelder for studiene dine. Har du hatt spesialisering på visse fagfelt, har du skrevet en bachelor, eller en master, alt dette burde du få med. Dette er også stedet for å nevne verv i linjeforeninger eller andre engasjement i forbindelse med studier.

Skryt av deg selv

Hva har du oppnådd? Skryt av deg selv! Det er typisk norsk å være god, sa en statsminister en gang, men ganske unorsk å skryte av det. Jeg vil vite om salgskonkurranser du har vunnet, kåringer du har toppet, prestasjoner, resultater du har snudd fra minus til pluss, alt som vitner om at du er en person det kan være verdt å satse på. Få gjerne kollegaer, samarbeidspartnere og kunder til å skrive anbefalinger om deg, dette finnes det et eget felt for – bruk det!

Er du engasjert i noe, har du noen verv eller andre interesser utenom jobb som er verdt å nevne – gjør det. Dette kan vitne om at du er en person som yter det lille ekstra og som lar seg engasjere.

Husk at bildet ditt skal være profesjonelt, og med en god oppløsning. Har du et godt bilde du benytter i CV, bruk gjerne dette på LinkedIn. LinkedIn er ditt profesjonelet nettverk, og er ikke plattformen for bilder av familie og kjæledyr, til dette har man Facebook.

Vær bevisst på hvilke ord og uttrykk du benytter i profilen din, både i tittelfeltet, oppsummeringen og generelt gjennom profilen din. Få frem essensen i kompetansen din, vi i rekrutteringsbransjen benytter oss veldig ofte av søkerord for å få opp aktuelle profiler, og da er det viktig at profilen din dukker opp. Jo mer informasjon du har registrert, jo lettere har du for å bli «funnet».

************

www.linkedin.com