Bruk sosiale medier når du søker jobb

Sosiale medier ikoner
Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

Bruk sosiale medier når du søker arbeid!

Artikkel-utdrag fra DinSide.no:

Glem jobbannonsene: Det er sosiale medier som er tingen for å få seg ny jobb. Tradisjonelt har jobbannonser i avisene, på Nav.no og Finn.no, vært stedene for å finne ledige jobber. Den tiden kan være forbi, skal vi tro høyskolelektor Cecilie Staude ved Handelshøyskolen BI. Hun tror rekruttering gjennom den tradisjonelle jobbannonsen er i ferd med å gå ut på dato. Men hvis jobbannonser ikke er tingen, hvor finner du da de ledige jobbene?

Færre jobbannonser på NAV.no

Johannes Sørbø i Nav bekrefter at de har merket at bedriftene i mindre grad bruker Nav.no.
– Det henger blant annet sammen med større konkurranse fra andre aktører på nett, som Finn.no. Men det har nok også blitt vanligere at bedrifter bruker egne hjemmesider, og/eller sosiale medier til å lyse ut ledige stillinger, sier Sørbø til Dinside. Samtidig vil dette variere fra bransje til bransje. Sørbø minner om at det innen offentlig sektor er det lovpålagt å lyse ut stillingene offentlig.
Les resten av artikkelen på dinside.no

**************************************************

Tekst/kilde: EF/Isabelle:

HVORDAN FINNE EN JOBB I SOSIALE MEDIER: EN OVERSIKT

Internett er praktisk på mange måter og kan brukes til mye, finne seg en jobb er en av dem. Idag har vi tilgang til all verdens stillingsannonser og firmainformasjon, og vi kan vise frem våre talenter og ferdigheter på utallige måter. For å sikre at din informasjon og ditt talent skal bli funnet av HR-ansatte og rekrutterere, skal vi nå presentere en oversikt over de mest brukte sosiale medie-nettverkene og krydre det med tips for å lykkes i å bruke kanalene til å finne drømmejobben.

LinkedIn

Den viktigste kanalen av dem alle: Om du er ute etter en jobb nå eller i overskuelig fremtid, vil du trenge en Linkedin -konto, da dette er den beste måten å vise CVen din og la alle få vite om din erfaring, utdanning, kompetanse og språkkunnskaper. Selv om alle Linkedin – profiler se like ut ved første øyekast, kan du skille deg ut med en fengende overskrift, unikt innhold, og et profesjonelt, men personlig bilde. Deretter kan du vise frem ditt online- nettverk. Pass på at du ikke bare knytter kontakt med folk du allerede kjenner, men også med influencers og eksperter på feltet ditt ved å dele innhold og ved å bli med i grupper. Det er viktig å holde profilen din up-to -date, og oppdatere jevnlig om du bytter jobb eller får noe annet nyttig å skrive på. Det kan være folk der ute som er ute etter alt du har å tilby – om de bare kunne lese om det på Linkedin.

Facebook

Om du trodde Facebook kun var for å holde øye med venner og familie tar du feil. Det sosiale nettverket har noen gode egenskaper som kan hjelpe deg med jobbsøkingen. Det første du må gjøre er å oppdatere utdanningen og arbeidserfaringen din. Du kan søke etter mennesker som jobber i det firmaet du ønsker å jobbe i, på den måten kan du utvide nettverket ditt. Mange bedrifter utlyser ledige stillinger på Facebook. Følg bedrifter du er interessert i å få jobb hos.

Twitter

Twitter er raskt og veldig i nåtiden, som gjør det til en perfekt plattform for seneste oppdateringer, jobbsøknader og karrieretips. Du kan følge og komme i kontakt med ledere og viktige personer i ditt felt, du kan følge hashtagger for å finne jobbtweets. Ideelt sett bør du ikke kun følge mennesker og retweete andres poster, men twittre selv: Twitter er et flott sted å knytte kontakter og komme under andres radar ved å dele innhold og ideer.

Blogg

Ikke alle trenger eller ønsker å ha en nettside, derfor er en blogg en perfekt måte å vise frem sine ferdigheter. Der kan du dele kunnskap og posisjonere deg selv som ekspert på et område. Husk, en blogg er kun så god som sin siste post, så du må legge ned mye arbeid. Å vite hvordan man skriver er viktig, pluss at det finnes mange kreative måter å blogge på. Uansett hva du gjør bør du i hvert fall poste ukentlig og passe på at innholdet skaper verdi for leseren.

Instagram

Instagram gjør ikke bare vanlige bilder om til filtrerte mesterverk. Hvis du er en visuell person eller har et fotovennlig yrke kan det kan også hjelpe deg med jobbsøkingen. Du kan bruke Instagram til å promotere portofolioen din, reklamere for hva du gjør i ditt proffesjonelle liv og bruke alle slags relevante hashtagger for å kommunisere. Du bør også følge og kommentere på dine favorittfirmaer og merkevarer sine Instagram-profiler for å lære mer om deres kultur. Å referere til en post eller utvikle en Instagram strategi er en perfekt icebreaker for søknaden din eller i begynnelsen av et jobbintervju.

Pinterest

Pinterest ligner litt på Instagram, men du trenger ikke ta bildene selv. Men du må være litt mer kreativ her, du kan ikke bare poste forskjellige bilder: men lage en morsom og visuell «board» med forskjellige talenter som er relevant for din karriere. Om du ønsker å starte i det små kan du lene deg tilbake og la inspirasjonen ta overhånd: det finnes tonnevis av karrieretips på Pinterest – fra cv og søknads tips til hva du bør gå med på et jobb intervju. Her kan du også følge og kommunisere med dine favoritt brands og firmaer.

 

Tips for jobbsøking på sosiale medier:

  1. Først må du rydde opp i profilene dine og slette bilder og poster som ikke er passende for fremtidige arbeidsgivere. Hva enn du har lagt igjen av spor online, vil de før eller siden finne.
  2. Kommenter, takk og hashtagg – men med måte.
  3. Tenk utenfor boksen: prøv å komme i kontakt og engasjere deg på kreative måter.
  4. Karrierer og søknader handler om å fortelle en historie – bruk sosiale medier til å fortelle din historie med ord, bilder og kreativitet.
  5. Velg dine plattformer – hvilke kanaler fungerer best i forhold til dine talenter og mål?
  6. Det er vanlig at man har to forskjellige profiler – en som er mer privat og en du bruker til å promotere din profesjonelle ekspertise.
  7. Sosiale medier er et bra sted for dine 15- minutter i rampelyset, men husk på at de mest suksessfulle karrierer bygges gjennom hardt arbeid.
  8. Lær om de ansatte og beslutningstakere i ditt favorittfirma. Sosiale medier er en perfekt måte å få en fot innenfor døren.
  9. Vær villig til å besvare spørsmål, engasjere deg og dele- på denne måten vil du bygge opp en sosial kapital.
  10. Vær tålmodig, det tar tid å bygge og vedlikeholde et nettverk.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.