Yrkesutdanning med jobbgaranti

Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

Snart vil vi ha mangel på fagfolk i en rekke yrker dersom ikke flere velger profesjonsutdanning fremfor akademisk utdanning. Hvis du vil ha yrkesutdanning med jobbgaranti bør du velge å utdanne deg til et yrke innen håndverk, helse eller IT.

Hvis du er usikker på hvilke fagområder du skal satse på kan du forsøke å utforske yrker og utdanninger på www.utdanning.no. Det er et nettsted som eies av Kunnskapsdepartementet og drives av Utdanningsdirektoratet. Der kan du søke opp ulike yrker, lese om forskjellige utdanningssteder og -måter, samt se intervjuer med mennesker som har ulike yrker.

Yrkesutdanning med jobbgaranti

fengselsbetjent
Fengselsbetjent – arbeid og utdanning i ett.

«Mens enkelte går etter interesser, velger andre å satse på det som gir best jobbmuligheter i fremtiden. Det optimale er en kombinasjon«.

«Man skal ikke velge en utdanning kun fordi det er trygt, hvis man ellers synes arbeidsoppgavene er forferdelige. Det lureste er å finne noe du har interesse for, men som også gir gode jobbmuligheter.»

«De tjenesteytende næringene vokser sterkt. Det gjør at mekaniske fag og bygg- og anleggsfag vil ha mye større etterspørsel enn det finnes folk. IT-studenter vil også etterspørres mer enn gjennomsnittet», sier Sparrman.

«I teknologi– og IT-bransjen begynner vi å se tendenser til økende mangel på arbeidskraft. I forbindelse med digitalisering trengs IT-kompetanse, så det er et spennende valg som bør gi gode muligheter både i offentlig og privat sektor».

Flere artikler om smarte yrkesvalg: 

Disse tre utdanningene garanterer deg jobb (Artikkel TV2)

NHO–rapport: Her er fremtidsjobbene – og jobbene du bør unngå (NHO)

En utdanning innen helse gir mange spennende jobbmuligheter! (NKI)

Valg av yrke og utdanning – noen råd   (Kompetansebehovsutvalget)

Mangler IKT-kompetanse: – For mange tar utdanning det ikke er behov for (NTB)

Ekspertene er enige: Disse fire utdanningsretningene er trygge å velge (Aftenposten)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.