Tenk nytt når du skriver jobbsøknad

karrierestart gjestebloggen
Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

Tenk nytt når du skriver søknad

Utdrag  fra «Hva kan du gjøre annerledes i en jobbsøknad?» av Erik Falk Hansen:

Hver mandag i ukene framover skal jeg dele en del tanker og tips rundt jobbsøk. Tips som du kanskje ikke har lest / hørt tidligere. Ikke noe sånn veldig revolusjonerende, men allikevel ting som vil få deg til å tenke helt annerledes. Kanskje du til og med får litt den følelsen «Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før?».

Jeg bruker å si litt sånn for skøy at det på 1980 tallet var en eller annen person der ute som bestemte seg for å lage noen regler for hvordan man skal søke jobb. Regler som vi følger den dag i dag. Du vet; CV på 2 sider, spørsmål på slutten av intervjuet, ringe før du søker på en stilling, åpne søknader og alle de andre tingene vi stadig leser og hører om.

Er ikke dette litt merkelig og ulogisk? Selvfølgelig er det merkelig og selvfølgelig er det lite logisk. Nå skal jeg prøve å hjelpe deg med å tenke litt nytt, og vi begynner med jobbsøknaden.

«Viser til utlyst stilling», «søker herved på», «jeg liker å jobbe i team, men kan også jobbe selvstendig», «de rundt meg sier at jeg er», «Min motivasjon for å søke er».
Ja, du har helt sikkert brukt noen av disse setningene selv, men det skal det nå bli slutt på. Du ser; Jobbsøk handler om å være ekte. Det handler om å formidle din historie, kompetanse og erfaring på din egen måte.

Så hva kan du gjøre annerledes i en søknad?   …»
Les resten av blogginnlegget til Erik Falk Hansen på KarriereStart.no. 

Tips for jobbsøknad på Gjestebloggen på KarriereStart.no

Andre søknadstips finner du på siden «søknad» , se også kategori «åpen søknad». 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.