Yes, we can!

Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

Jobbklubb er et arbeidsrettet tiltak av kortere varighet som skal bidra til at arbeidssøkere får seg ordinært arbeid. Deltakelse i jobbklubb skal kvalifisere arbeidssøkere til å kunne orientere seg på arbeidsmarkedet og til å være aktive jobbsøkere. De aller fleste synes kurset er både nyttig og artig. Hva du får ut av kurset kommer også an på deg og din innsats. Det er oppløftende å vite at over 70 % av de som deltar på disse kursene får seg arbeid innen 3 måneder etter endt kurs! 

Gjennom individuell coaching vil du bli klar over  din egen kompetanse, du får opplæring i å utforme – eller finpusse – personlig utformet CV og søknader. Intervjutrening og bruk av eget nettverk er sentralt. Du får en mulighet til å utvikle ferdigheter i å markedsføre deg overfor arbeidsgivere. Du får tilgang til og opplæring i bruk av nødvendige dataverktøy, e-post, tekstbehandling, m.m.

Målgruppa for jobbklubb er arbeidssøkere som er registrert hos NAV. Det er ingen formelle opptakskrav, og en vurdering av behov for jobbklubb tas av arbeidssøkeren og saksbehandleren.

Jobbklubb er en ordning som normalt gjennomføres i løpet av en kortere periode (4, 8 eller 12 uker), vanligvis som en kombinasjon av fast opplegg i gruppe og egenaktivitet. Enkelte jobbklubber kan gjennomføres med noe lengre varighet inntil seks måneder avhengig av deltakernes behov.

Hvis du får en ytelse fra NAV vil du beholde denne i tiltaksperioden. Hvis du ikke får noen ytelse fra NAV kan du søke om Individstønad i mens du går på kurs. Du kan også søke om reisepenger hvis du har mer enn 6 km reise hver vei. Ta kontakt med NAV-kontoret der du bor hvis du ennå ikke har fått tilbud om å delta på Jobbklubb.  Hvis du har behov for jobbklubb som bistand til å komme i arbeid, anbefaler vi at du registrerer deg som arbeidssøker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.