Bemanningsbransjen kan gi deg en fot innafor

Illustrasjonsfoto/NHO
Sending
Brukervurdering
0 (0 votes)

Bemanningsbransjen er en viktig inngangsport til arbeidslivet. Hvert år er det mer enn 80.000 som i kortere eller lengre tid får foten innenfor gjennom bemanningsbransjen. Noen jobber i lengre oppdrag og andre i korte. 

Å arbeide i oppdrag via en bemanningsbedrift gir økt mulighet til fast ansettelse. Bemanningsbransjen er et springbrett inn i arbeidsmarkedet. Innleie fra bemanningsforetak bidrar til å redusere arbeidsgivers usikkerhet ved ansettelser og gjøre det lettere å få en fot innenfor.

Arbeid via bemanningsbransjen er en trippel inngangsport til arbeidslivet:

  • Overgang fra arbeidsledighet til arbeid
  • Overgang fra utdannelse til arbeid
  • Overgang fra midlertidige oppdrag til fast ansettelse.

De fleste som tar jobb som vikar gjør dette fordi de mener at dette er et godt springbrett til fast jobb. 40 prosent kommer fra arbeidsledighet og 20 prosent kommer fra skolebenken. Gjennomsnittlig tid i bransjen er 4 måneder.

Bransjen gir mulighet til å vise seg frem for arbeidsgivere og til å bygge CV og kompetanse som kvalifiserer for andre jobber.

Bemanningsbedriftene selger inn sine ansatte til arbeidsgivere og bidrar til at personer som lett faller utenfor arbeidsmarkedet kommer i arbeid. I tillegg fungerer bemanningsbedriften som rådgiver og veileder for den ansatte.

Klikk her for å lese det utdypende notatet «Bemanningsbransjens rolle som inngangsport i arbeidslivet».

(Kilde: NHO)

Illustrasjonsfoto/NHO

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.